Valencia CF29 octubre 2022

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el FC Barcelona (0-1)

Derrota del Valencia CF davant el FC Barcelona (0-1) en una de les últimes accions, després d'un partit frenètic, competit de principi a fi i lluitat amb valentia i personalitat per part dels nostres. Després d'una primera part en la qual el conjunt visitant va portar la iniciativa, el Valencia CF va replicar amb una gran segona part en la qual van protagonitzar una actuació col·lectiva molt completa que va donar lloc a grans individualitats, com el cas de José Luis Gayà, imperial en el seu partit número 300 amb la camiseta del Valencia CF.

Samuel Lino va avançar als nostres amb un gol que no va pujar al marcador després de la intervenció del VAR i el FC Barcelona va disposar d'una ocasió claríssima en els últims minuts. Quan tot semblava encaminat a sumar un punt de molt de valor per al Valencia CF, en un tram en el qual el partit va poder decidir-se cap a qualsevol costat, Lewandowski va anotar el 0-1 definitiu en el temps afegit.

Va arrancar el Valencia CF amb determinació, impulsat per l'homenatge a David Villa i els més de 46.000 assistents que van donar forma a la millor entrada en els últims quatre anys. Sense temps per a asseure's en les butaques, Samuel Lino va disposar d'una primera aproximació després d'una recuperació de Cavani que va detindre Ter Stegen. Primer avís i instants més tard replicaria el Barça amb una acció calcada, esta en la porteria valencianista. Amb el pas dels minuts el conjunt visitant va anar sentint-se més a gust, tractant de portar la iniciativa i dominant la possessió en un primer tram en el qual Mamardashvili aconseguiria detindre l'acció més clara fins al moment, un mà a mà amb Ansu Fati després de passada de Pedri a l'esquena de la defensa.

El porter valencianista contenia al Barça en el seu millor moment. Passat el quart d'hora de joc, el Valencia CF encaixaria un revés important, la lesió de Cavani, que va haver de retirar-se i va deixar el seu lloc per a Marcos André. Va ser a partir de la mitja hora, després d'un tram en el qual va saber resistir, quan l'equip va fer un pas al capdavant, va avançar metres i es va contagiar de l'alt voltatge de la graderia. Un bon contraatac interpretat per Justin Kluivert a la carrera a punt va estar de deixar a Foulquier només contra el porter.

Donava la sensació que qualsevol dels dos equips podia avançar-se en qualsevol moment i Lewandowski va respondre amb una cabotada que es va estavellar contra el pal de la porteria del Valencia CF.

Acabaria el Valencia CF la primera meitat bolcant-se sobre la porteria del conjunt català i Gabriel Paulista, amb una rematada en un córner, es va quedar a solo uns centímetres de posar el 1-0 en el marcador. L'equip va mantindre la línia després del pas per vestuaris, va protagonitzar els seus minuts per a delit de la graderia de Mestalla i fins i tot va aconseguir avançar-se amb una miqueta de Samuel Lino, però el gol no pujaria al marcador després de la intervenció del VAR. El Barça redoblaria els seus esforços i el partit, malgrat mantindre's el resultat inicial, no podia estar més disputat entre els dos equips, que alternarien aproximacions sense aconseguir fer-se mal.

Espentava el Valencia CF, que va donar entrada a Samu Castillejo en els últims minuts de partit, buscant desequilibrar la balança i anotar el gol de la victòria. El partit va arribar al tram definitiu amb tot per decidir i amb tots dos equips disposats a donar-lo tot per a emportar-se el triomf. Ni Valencia CF ni FC Barcelona es conformaven amb el 0-0. En el 84’, el Barça disposaria d'una ocasió claríssima, amb tres jugadors per a rematar dins de l'àrea xicoteta, però entre Foulquier i Mamardashvili van aconseguir desbaratar l'acció de perill. Mestalla va espentar fins al final a la búsqueda de la victòria, però va ser Lewandowski, en el temps afegit, qui va decidir el partit. Injusta derrota per als nostres.

FITXA TÈCNICA:

0. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R. (Jesús Vázquez, 78’), Gabriel Paulista, Cömert, Gayà, Hugo Guillamón, Foulquier, André Almeida (Lato, 71’), Justin Kluivert (Samu Castillejo, 71’), Samuel Lino i Cavani (Marcos André, 18’).

1. FC BARCELONA: Ter Stegen, Balde, Kounde (Piqué, 73’), Eric García (Marcos Alonso, 42’), Jordi Alba, Sergio Busquets (Gavi, 56’), De Jong, Pedri, Dembelé (Ferran Torres, 56’), Lewandowski i Ansu Fati (Raphinha, 56’).

GOLS: 0-1 Lewandowski, 93’.