Valencia CF05 marzo 2023

CRÒNICA | Derrota del València CF davant el FC Barcelona (1-0)

Raphinha, autor del gol blaugrana en un partit molt disputada i en el qual l'àrbitre no va assenyalar un possible penal sobre Fran Pérez en el 85'

Derrota del València CF davant l'FC Barcelona (1-0) en el partit de la Jornada 24 de LaLiga disputat en el Spotify Camp Nou. Raphinha va fer la diferència en una trobada molt disputada, igualat, i en el qual per moments el València CF va estar molt prop de perforar la porteria de Ter Stegen.

Els homes de Rubén Baraja, que van competir de principi a fi, van acabar bolcats sobre l'àrea del FC Barcelona, on en el 85’ va tindre lloc l'acció polèmica de la trobada: Fran Pérez va ser derribat per Kessie dins de l'àrea, una acció en la qual l'àrbitre assenyalaria córner i en la qual els nostres van protestar reclamant penal.

El València CF intentarà retrobar-se amb la victòria dissabte que ve enfront del CA Osasuna al Camp de Mestalla

Arribava el València CF al Spotify Camp Nou decidit a donar continuïtat al bon to competitiu mostrat en la victòria de la passada jornada contra la Reial Societat al Camp de Mestalla. Ben posicionats, defensant de manera consistent i competint com un bloc equilibrat, els nostres van protagonitzar un bon inici de partit durant els primers minuts, però seria l'FC Barcelona qui aconseguiria desequilibrar el marcador amb una miqueta al quart d'hora de joc.

Raphinha va superar amb una rematada de cap a Mamardashvili aprofitant una assistència a l'espai de Busquets i posaria per davant als blaugrana. Pese al 1-0, els de Baraja, lluny de veure's afectats, van continuar competint amb la mateixa mentalitat, conscients que el partit en el Spotify Camp Nou anava a ser llarg i que fins als minuts finals no es decidiria qualsevol possibilitat de sumar algun punt, per exigent que fora la trobada.

Va ser Thierry Rendall, capità eventual en el desplaçament a Barcelona, el primer que seria a prop sorprendre a Ter Stegen i ho va fer amb una rematada de cap buscant el pal esquerre que va eixir desviat per molt poc. L'equip continuaria intentant-lo i va gaudir d'uns minuts abans del descans on va generar ocasions per a tractar d'empatar.

Després de l'intent de Thierry, la pressió d'Hugo Duro va estar a punt de propiciar el gol. El davanter valencianista va encimbellar a Ter Stegen en una pilota arrere i va provocar una recuperació en l'àrea blaugrana. Samuel Lino, en una situació clara de perill, va armar el tret, però el brasiler va manar la pilota per damunt del travesser

El València CF continuava insistint i en el 43’ l'equip va tornar a organitzar el seu atac en una bona acció col·lectiva entre Samuel Lino i Jesús Vázquez, que va acabar amb una rematada d'Ilaix Moriba i amb Ter Stegen desbaratant el perill amb l'FC Barcelona pràcticament tancat en la seua àrea xicoteta.

En el segon temps l'FC Barcelona es trobaria amb el pal en dues ocasions pràcticament seguides. La primera, un penal de Ferran Torres, i la segona una acció de Ansu Fati per la dreta.

En el moment de major dificultat, la fusta sostenia al València CF i a l'hora de partit, en una eixida ràpida d'Hugo Duro en atac, el ‘19’ protagonitzaria una de les accions del partit, forçant l'expulsió d'Araújo, últim home del Barça en defensa.

Es quedava amb deu jugadors el conjunt local i el València CF buscaria per tots els mitjans el gol que donara l'empat el València CF. Baraja donava entrada a Samu Castillejo per a tractar de fer mal en atac i aprofitar la superioritat numèrica en un últim tram en el qual l'equip va generar perill i va donar entrada a homes com Justin Kluivert i Yunus Musah.

El València CF va prendre la iniciativa i va estar prop d'anotar el 1-1 en els minuts finals, fins i tot en una acció en la qual Fran Pérez va ser derribat per Kessie i en la qual els nostres van reclamar penal, però el marcador no es mouria. El València CF va meréixer una mica més que la derrota en el Spotify Camp Nou

Fitxa tècnica:

1. FC BARCELONA: Ter Stegen, Koundé, Christensen, Ronald Araújo, Balde, Busquets, Sergi Roberto (Eric García, 81’), De Jong (Kessie, 46’), Raphinha (Ángel Alarcón, 87’), Ferran Torres i Ansu Fati (Marcos Alonso, 61’).

0. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R. (Samu Castillejo, 62’), Cömert (Diakhaby, 55’), Cenk, Jesús Vázquez, Hugo Guillamón, Ilaix Moriba (Fran Pérez, 62’), André Almeida (Yunus Musah, 78’), Foulquier, Samuel Lino (Justin Kluivert, 78’) i Hugo Duro.

GOLS: 1-0 Raphinha, 15’.

ÀRBITRE: Alberola Rojas (C. Castellano-Manchego). Expulsó a Ronald Araújo en el 59’.

VAR: Jaime Latre (C. Aragonés).

Partit de la Jornada 24 de LaLiga disputat al Spotify Camp Nou.

Copyright 2013-2024 Valencia Club de Futbol. Es permet l'ús del contingut editorial de l'article sempre que es faça referència a la seua font, a més de contindre el següent enllaç: www.valenciacf.com. Fotografies de Lázaro de la Peña, no es permet la seua reutilització.