Valencia CF29 enero 2023

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el Real Valladolid (1-0)

Derrota del València CF davant el Real Valladolid per 1 gol a 0 en el partit de la Jornada 19 de LaLiga disputat a l’Estadi Municipal José Zorrilla. El conjunt local s’imposa al minut 90 i es du tres punts en una vesprada en què el València CF va jugar una bona primera meitat on Cavani, Yunus Musah i Samu Castillejo disposaren d’ocasions clares en atac, però en el segon temps el Real Valladolid va donar un pas endavant i va protagonitzar diverses accions de perill en la meta de Mamardashvili, la darrera de totes va ser definitiva. Després d’esta dura derrota, el València CF buscarà retrobar-se amb la victòria pròxim dijous en una eixida exigent davant el reial Madrid CF en el Santiago Bernabéu.

El València CF va cuallar un bon inici, molt intens en la presió, sòlid en defensa i amb les idees clares amb la pilota, tractant d’armar el joc i trobar a Cavani en situacions ofensives. Els nostres buscaven el 0-1 des dels primers minuts, però es trobaren amb una gran actuació del porter rival.

Després d’una primera cabotada de Cavani a la treta d’un còrner, la defensa del Real Valladolid va provocar una situación de posible penal a Toni Lato que no va ser assenyalada pel colegiat tot i les protestes dels nostres jugadors.

L’ocasió més clara del València CF en tot el primer temps no es faria esperar i arribaría al minut 20: jugada col.lectiva que partia de Samu Castillejo i que protagonitzaria Yunus Musah per la dreta fins a desembocar en un ma a ma que detendría Jordi Masip amb el peu. Prop va estar el València CF d’avançar-se al marcador, i seguiría insistint en una cabotada de Cenk a centrada de André Almeida -gran actuació del portugués, dinamitzador del joc valencianista- que eixiria llepant el pal.

A mida que passaven els minuts no baixava el ritme de joc i el partit va continuar contant amb accions d’atac per part dels dos equips, tot i que no arribaren a Mamardashvili. La primera meitat, molt ben competida pel València CF, acabaría poc després amb una darrera acció: centrada al segon pal que Cavani va rematar amb una volea que isqué per damunt del travesser.

Després de passar pels vestidors, entraria amb força el Real Valladolid en la segona meitat. Un dispar de llarga distancia d’Óscar Plano va exigir la millor versió de Mamardashvili per a rebujar-lo.

El València CF havia millorat considerablemente el seu rendiment respecte dels últims partits, i no deixaria de intentar-ho i retrobar-se amb la victoria. Una bona combinació d’esquerra a dreta va acabar amb un llançament creuat de Samu Castillejo que pogué posar per davant l’equip al marcador, però el baló eixiria fora per molt poc.

Passant el minuts, la sensació en l’herba era que el Real Valladolid generava cada volta més perill, però a l’hora de partit Mamardashvili es va fer gegant per a tapar dos ocasions molts clares de l’equip local. El guardameta georgià destacava com el mejor futbolista de l’equip en el segon temps gràcies a parades com la que li va traure a Gonzalo Plata en un ma a ma molt perillós. Resistia el València CF en el moment de major dificultat gràcies a la gran actuació del seu porter.

Els nostres tractaven de combinar més, de donar continuitat al joc, allargar les posesions i entrar en contacte amb el balo en accions d’atac per a agafar confiança, contindre l’equip rival i tractar de fer la diferencia en el marcador en un segons temps en què el València CF no va aconseguir mostrar el mateix nivell que en el primer.

El Real Valladolid tenia les millors ocasions en el segon temps i en el minut 90 Larín anotà l’1-0 al marcador.

Fitxa Tècnica:

1. REAL VALLADOLID CF: Jordi Masip, Rosa (Pérez, 46’), Joaquín, Javi Sánchez, Olaza (Torres, 80’), Pérez Muñoz, Roque Mesa (Monchu, 76’), Álvaro Aguado (Gonzalo Plata, 60’), Óscar Plano, Darwin Machís i Sergio León (Larín 76’).

0. VALENCIA CF: Mamardashvili, Cristhian Mosquera, Cenk, Cömert, Gayà (Foulquier, 82’), Yunus Musah, André Almeida, Toni Lato (Ilaix Moriba, 70’), Samu Castillejo (Jesús Vázquez, 78’), Samuel Lino (Justin Kluivert, 82’) i Cavani (Marcos André, 82’).

GOLS: 1-0 Larin, 90.

ÀRBITRE: Figueroa Vázquez (C. Andaluz). Va mostrar groga a André Almeida, Javi Sánchez, Álvaro Aguado i Roque Mesa.

VAR: Iglesias Villanueva (C. Gallego).

Partitt de la Jornada 19 de LaLiga disputat a l'Estadi Municipal José Zorrilla de Valladolid.