Valencia CF31 diciembre 2022

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el Villarreal CF (2-1)

Cavani, autor del gol que va avançar al Valencia CF

Derrota del Valencia CF davant el Villarreal CF (2-1) en l'Estadi de La Ceràmica.  Els nostres reprenien la competició després de l'aturada pel Mundial a la recerca de la segona victòria a domicili en LaLiga i, en una primera part amb una gran quantitat d'arribades per part de tots dos equips, Cavani va avançar al Valencia CF amb un zurdazo imparable. Just abans del descans Chukwueze va aconseguir empatar la trobada i en el 88’ Juan Foyth va desequilibrar la balança en un servei de cantonada. Derrota per al Valencia CF en l'últim partit de l'any, en el qual pese al resultat va saber competir de principi a fi. El nostre equip buscarà la victòria en el seu pròxim compromís, el dia 3 de gener enfront del CF La Nucia en la Copa del Rei.

La trobada va començar amb una ocasió claríssima als 40 segons de partit per al Villarreal CF. Gerard Moreno, amb la porteria pràcticament buida, va manar fora la pilota després d'una jugada en la qual Baena va sorprendre a tots. Després de l'esglai inicial i una segona aproximació de Capoue, el Valencia CF va saber reaccionar a la pressió dels primers minuts. I vaja si ho va fer. En el 13’, una bona acció interior de Nico va deixar a Samuel Lino en l'àrea rival. Quatre minuts després, Reina va desviar sobre la mateixa línia de gol una cabotada de Cavani a centre de Gayà. I a continuació Yunus va deixar d'esperó una pilota a Samuel Lino, que va poder afusellar a Reina, però Pau Torres el va rebanyar en última instància.

No deixaria respirar el Valencia CF al Villarreal CF, i en el 21’ a la fi va arribar el 0-1. Un zurdazo de Cavani davant el qual res va poder fer aquesta vegada el porter del conjunt groc i que va deslligar el càntic per part dels 800 valencianistes presents en La Ceràmica: “Uruguaià, uruguaià!”. El davanter va col·locar la pilota justa a l'angle, directe al pal llarg de la porteria del Vila-real CF. El Valencia CF, clar dominador en aqueix punt del partit, aconseguia colpejar primer i posar-se per davant en el marcador, però el Vila-real CF no anava a rendir-se. Va tractar de respondre quasi immediatament el conjunt groc amb un tret des de la frontal de Chukwueze i poc després el va intentar Yeremy Pi.
El València CF buscava el segon abans d'anar-se al descans, però va ser el conjunt local qui va aconseguir veure porteria en el 46’ per mediació de Chukwueze per a empatar la trobada en un atac armat ràpidament aprofitant un contraatac. La segona part va seguir la tònica de la primera. A pesar que va anar una mica menys elèctrica, tots dos equips van protagonitzar arribades sobre l'àrea rival i ací va brillar amb actuacions molt destacades Mamardashvili, que va contindre en un parell d'aproximacions al rival.
Malgrat que tot semblava encaminat a l'empat, encara anaven a passar coses. En el 81’ Diakhaby va rematar una falta lateral amb molt de perill servida per Gayà, però la pilota va eixir desviat. I, sobre la botzina, en el 88’, el Vila-real CF va desequilibrar la balança en un servei de cantonada. Juan Foyth va rematar la pilota després d'un xoc entre diversos jugadors del València CF i que va impedir a Mamardashvili allunyar el perill a temps. Toca alçar-se ràpid per a afrontar amb el millor ànim i mentalitat un mes de gener en el qual el València CF té reptes molt exigents, amb partits de LaLiga, la Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya.

Fitxa tècnica

2. VILLARREAL CF: Reina, Kiko Femenía (Foyth, 33’), Raúl Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno (Pedraza, 79’), Capoue, Parejo, Álex Baena (Trigueros, 79’), Chukwueze (Morales, 72’) Yeremy Pino (Jackson, 72’) i Gerard Moreno.

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry, Diakhaby, Cömert, Gayà, Nico (Hugo Guillamón, 79’), Yunus Musah (Ilaix Moriba, 57’), André Almeida, Samu Castillejo, Samuel Lino (Justin Kluivert, 74’) i Cavani (Hugo Duro, 79’).

GOLS: 0-1 Cavani, 21’; 1-1 Chukwueze, 45’; 1-2 Foyth, 88’.