Valencia CF07 febrero 2021

CRÒNICA | Empat del Valencia CF contra l'Athletic Club (1-1)

Gabriel Paulista, amb una cabotada en un corner, iguala el partit en San Mamés i l'equip suma un valuós punt en una visita exigent

Empat del Valencia CF en la visita a l'Athletic Club en San Mamés. Repartiment de punts en un partit en el qual els nostres van competir de principi a fi i no es van rendir fins al final. Després d'encaixar un gol en una jugada desafortunada, en la qual la pilota va anar dins després de tocar en Hugo Guillamón, l'equip va saber resistir, Jaume Domènech va sostindre a l'equip amb les seues parades i el Valencia CF es va rearmar anímicament per a fer l'empat, obra de Gabriel Paulista.

En el primer temps el Valencia CF va millorar amb el pas dels minuts el seu to competitiu i el seu control sobre el partit. Els nostres van tractar de manar un primer avís buscant a Maxi Gómez, però seria Gayà, amb un centre xut, qui seria a prop sorprendre a Unai Simón.

En un primer assalt poc vistós i molt igualat, el Valencia CF va competir a bon nivell i es va mostrar sòlid en defensa, no obstant això, no seria suficient per a anar-se al descans amb un resultat positiu i és que en el 44’ l'Athletic va armar un contraatac per la banda esquerra, una jugada ràpida i desafortunada, en la qual un centre rival va tocar en Hugo Guillamón i va anar cap a dins de la porteria.

El conjunt basc es va posar per davant en el marcador sense rematar a porteria, però en els primers minuts del segon temps va ser capaç de generar diverses ocasions de perill. En eixos moments Jaume Domènech va sostindre al Valencia CF amb una gran parada per a detindre un tret a boca de canó del rival. El Valencia CF va saber refer-se i va apretar per a tractar de donar la volta al marcador i en una acció a pilota parada Gabriel Paulista va anotar el 1-1.

El central valencianista es va elevar per damunt de tots en l'àrea i va cabotejar al fons de la xarxa. El Valencia CF es creixia i Javi Gracia ficava més carn a la graella: entraven Yunus Musah i Cutrone, en el seu debut com a valencianista. L'equip va continuar buscant el gol de la victòria fins al final, però el marcador no es va tornar a moure. Punt molt treballat per a continuar creixent com a equip en un escenari exigent com San Mamés.

FITXA TÈCNICA:

1. Athletic Club: Unai Simón, Capa (Lekue, 74’), Unai Núñez, Iñigo Martínez, Balenziaga (Berchiche, 75’), Dani García, Unai Vencedor (Vesga, 69’), Berenguer, Morcillo (De Marcos, 69’), Sancet (Unai López, 66’)  e Iñaki Williams.

1. Valencia CF: Jaume Domènech, Thierry Correia, Gabriel Paulista, Hugo Guillamón, Gayà, Racic, Carlos Soler, Wass (Yunus Musah, 65’), Guedes (Álex Blanco, 90’), Manu Vallejo (Patrick Cutrone, 65’) i Maxi Gómez.

Gols: 0-1 Hugo Guillamón (p. p.), 44’; 1-1 Gabriel Paulista, 65’.