Valencia CF03 abril 2023

CRÒNICA | Empat del València CF davant el Rayo Vallecano (1-1)

Justin Kluivert, autor del gol valencianista

Empat del València CF davant el Rayo Vallecano (1-1) en el partit de la Jornada 27 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla. El conjunt visitant es va avançar amb un gol en els primers minuts i el València CF, de menys a més, va saber sobreposar-se al punt en contra i va acabar el encontre bolcat sobre la porteria del Rayo Vallecano, tractant de trobar el gol per tots els mitjans.

L'equip va generar ocasions i va espentar en un bon segon temps en el qual el Camp de Mestalla, amb un gran ambient, va posar molt de la seua part. L'empat es va resistir fins al 82’, quan Justin Kluivert va transformar un penal assenyalat per mans que trau a l'equip de les posicions de descens.

El partit es va posar costera amunt ràpidament i és que el Rayo Vallecano es va avançar en el marcador en el minut 10 de partit amb una tant de Comesaña, que va finalitzar una possessió llarga del conjunt madrileny.

Tot i el colp, el València CF no va baixar els braços i en la primera mitja hora de joc va generar tres accions de perill molt similars: tres centres laterals buscant rematador en l'àrea xicoteta que a punt van estar de suposar el gol de l'empat.

Primer, Thierry va llançar a Justin Kluivert. Després, va ser Gayà qui li va servir la pilota al segon pal a l'extrem de Països Baixos, que va estavellar la pilota contra el pal. I, finalment, novament el capità li va posar la pilota al cap a Samuel Lino, però la rematada del brasiler va eixir desviat per molt poc. El gol es resistia malgrat els esforços del València CF, mentre que el Rayo l'intentava amb dos de llançaments de mitja distància d'Isi.

El partit va marxar al descans amb marcador desfavorable per als nostres, que van saltar a la gespa decidits a tractar de perforar-la porteria de Dimitrievski. Lino ho va intentar amb un tret una cosa forçada des de la frontal, Thierry amb un centre molt enverinat i minuts després, la defensa del Raig va buidar a córner just abans que Cavani poguera rematar la pilota en l'àrea xicoteta tractant de culminar una gran jugada pràcticament d'àrea a àrea.

Amb el pas dels minuts el València CF va continuar buscant la reacció. Lino ho va intentar amb un altre llançament des de la frontal i Baraja va donar entrada a homes com Hugo Duro i Samu Castillejo per a tractar d'agitar el futbol d'atac de l'equip.

L'andalús va posar un centre que a punt va estar d'aprofitar Diakhaby i, a l'hora de trobada, després de diverses envestides consecutives, en els millors minuts de l'equip, Mestalla va espentar per a inclinar el camp cap a la porteria del conjunt madrileny.

Els jugadors van reclamar unes possibles mans del Rayo Vallecano, l'àrbitre no va assenyalar res malgrat les protestes dels nostres i en el 70’ Dimitrievski va fer la parada del partit per a negar-li el gol a Justin Kluivert, que va caçar amb la dreta un gran centre de Samu Castillejo. L'equip va continuar apretant i en el 75’ l'àrbitre va assenyalar penal a favor del València CF, però el VAR ho va anul·lar immediatament per mans de Diakhaby.

Minuts després, en una altra ocasió de perill molt semblant a l'anterior, el VAR sí que assenyalaria penal per mans i Justin Kluivert ho va transformar des dels onze metres.

El València CF, per fi, aconseguia empatar amb un gol que feia justícia a una nit en la qual l'equip ni molt menys va meréixer perdre i que va donar aire als jugadors per a estrényer a la recerca del punt de la remuntada en els instants finals.

El València CF, després d'aquest empat, buscarà retrobar-se amb la victòria la pròxima jornada davant la UD Almeria a domicili, un partit importantíssim on l'equip comptarà amb el suport de més de 500 valencianistes en l'estadi.

Fitxa Tècnica:

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Diakhaby, Cenk, Gayà, Hugo Guillamón (Samu Castillejo, 62’), Nico (Yunus Musah, 46’), André Almeida (Ilaix Moriba, 88’), Justin Kluivert, Samuel Lino i Cavani (Hugo Duro, 62’).

1. RAYO VALLECANO: Dimitrievski, Balliu, Lejeune, Catena, Fran García, Santi Comesaña, Óscar Valentín (Raúl de Tomás, 83’), Isi (Salvi, 83’), Álvaro García (Unai López, 59’), Óscar Trejo (Pep Chavarría, 65’) i Camello (Abdul Mumin, 85’).

GOLS: 0-1 Comesaña, 10’; 1-1 Justin Kluivert (p. p.), 82’.

ÀRBITRE: Figueroa Vázquez (C. Andaluz). Amonestó a Óscar Valentín, Thierry, Justin Kluivert, Balliu y Catena.

VAR: González González (C. Castellano-Leonés).

Partit de la Jornada 27 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla.