Valencia CF10 febrero 2022

CRÒNICA | Empat entre Athletic Club i Valencia CF en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei (1-1)

Hugo Duro empata el punt inicial de Raúl García en San Mamés i tot es decidirà a Mestalla

Empat entre Athletic Club i Valencia CF en l'anada de les semifinals de la Copa de S. M. el Rei. L'eliminatòria, després d'un primer assalt molt competit per part dels nostres, arribarà al Camp de Mestalla amb tot per decidir. Raúl García va avançar als locals a pilota parada i Hugo Duro va empatar passada l'hora de partit. Queden 90 minuts per davant i després del 1-1 de San Mamés, el valencianisme tindrà l'última paraula en el partit de tornada. Tot es decidirà a Mestalla.

El partit en San Mamés es va jugar a un ritme molt alt des dels primers compassos. La primera meitat, molt disputada, va començar amb una acció perillosíssima del Valencia CF sobre l'àrea rival. Una bona recuperació de Carlos Soler va impulsar al Valencia CF als cinc minuts. Bryan Gil va activar a Gayà, el capità va posar el centre des de l'esquerra, però quan San Mamés ja es temia el pitjor, la cabotada d'Hugo Duro va marxar per damunt del travesser.

Els nostres, amb un Bryan Gil especialment actiu, tant a l'hora de desequilibrar en atac, com a l'hora de barallar les pilotes en defensa, buscaven camins cap a la porteria rival, fins que passada la mitja hora de joc va ser el conjunt local qui va aconseguir avançar-se aprofitant una falta més que dubtosa en la qual Muniain trepitja a Carlos Soler. L'Athletic Club va anotar el 1-0 explotant una de les seues grans virtuts, la pilota parada, amb una rematada picada de Raúl García.

El Valencia CF, ben plantat, sòlid i competint amb caràcter durant tota la primera meitat es va veure per darrere en el marcador i en el descans veuria com l'àrbitre expulsaria a Maxi Gómez. El punt va impulsar als locals, però en el 65’ Hugo Duro va tornar a empatar la trobada aprofitant una pilota morta l'àrea xicoteta i reblant a la xarxa. Minuts més tard, el davanter estaria a punt d'anotar el 1-2 amb una rematada creuada que va eixir lleugerament desviat.

Els nostres van reclamar un possible penal en els últims minuts després d'una caiguda d'Hugo Duro, novament apareixent en l'àrea rival, no obstant això, l'àrbitre no va assenyalar pena màxima i la trobada arribaria amb el 1-1 al final. Queden 90 minuts per a lluitar per un bitllet en la gran final de la Cartoixa. Tot es decidirà a Mestalla. Amunt!

Fitxa tècnica

1. ATHLETIC CLUB: Agirrezabala, Lekue, Yeray (Daniel Vivian, 46’), Iñigo Martínez, Yuri, Dani García (Villalibre, 78’), Vesga, Berenguer, Muniain, Raúl García (Sancet, 67’) e Iñaki Williams (Zarraga, 78’).

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry Rendall, Alderete, Diakhaby, Gayà (Lato, 84’), Ilaix Moriba (Racic, 94’), Carlos Soler, Foulquier, Bryan Gil (Hélder Costa, 84’), Hugo Duro (Marcos André, 94’) i Guedes (Yunus Musah, 75’).

GOLS: 1-0 Raúl García, 37’; 1-1 Hugo Duro, 65’.