Valencia CF07 octubre 2023

CRÒNICA | Empat entre el RCD Mallorca y el Valencia CF (1-1)

Diego López, autor del gol valencianista

El Valencia CF ha disputat en la vesprada d'aquest dissabte, 7 d'octubre, el partit corresponent a la jornada 9 de *LaLiga EA Sports 2023-24 que li ha enfrontat al RCD Mallorca. El partit disputat en l’Estadi Mallorca Son Moix ha finalitzat amb 1-1 en una trobada en què el Valencia CF va lluitar fins al final, però no va obtindre la recompensa de la victòria. Diego López va ser l'autor del gol valencianista.

El Valencia CF va començar el partit presionant i tenint el control de la pilota. No obstant això, arribats els cinc primers minuts, en una jugada desafortunada arribaria el gol del RCD Mallorca. El conjunt local va centrar una pilota des del flanc dret i Dani Rodríguez, en una pilota que se li va quedar a plaer, va manar la pilota a la xarxa visitant.

El conjunt que dirigeix Rubén Baraja no va baixar els braços i la primera ocasió valencianista de perill va arribar a través d'una falta llançada per Hugo Duro i que es va enverinar després de tocar en Muriqi. Això era el primer avís del Valencia CF. Minuts després, va arribar el segon, també en una falta, que va llançar Pepelu i que va donar en el pal dret de Rajkovic.

Els minuts van anar passant i l'equilibri de la trobada es va anar establint. Encara que, a mitjan aquesta primera meitat, Javi Guerra i Hugo Duro tornarien a avisar amb sengles trets des de fora de l'àrea que atallaria el porter rival. En el temps afegit arribaria la recompensa a l'esforç valencianista. Thierry, des de la banda dreta, va centrar al punt de penal perquè Diego López, en un gir de coll meravellós, colpejara la pilota i el posara al pal contrari de la porteria del RCD Mallorca. Així acabaria aquesta primera meitat.

Després del pas per vestuaris, el Valencia CF va saltar al terreny de joc amb l'objectiu d'aprofitar el punt anotat i aconseguir així, donar-li la volta al marcador. Els instants inicials de la segona meitat van estar marcats per la igualtat i el ritme de tots dos d'equips.

Sobrepassat el minut 50’ apareixeria Mamardashvili amb una gran parada a la rematada de cap de Muriqi des de dins de l'àrea valencianista. Minuts després, va tornar a avisar el Mallorca amb un tret al pal de Gio González i una rematada de Dani Rodríguez, que es tornaria a trobar amb el porter valencianista.

Els minuts van anar passant i el Valencia CF volia més, fruit d'això van arribar dues ocasions als peus d'Hugo Duro i Amallah amb trets des de fora de l'àrea per a frenar els atacs del RCD Mallorca. A més, al davanter getafense li van negar l'oportunitat del gol, després d'una acció dins de l'àrea en la qual Jaume Costa va agarrar i derrocar al jugador valencianista, però l'àrbitre no va assenyalar penal.

En els últims minuts debutaria en partit oficial amb el Valencia CF, Yarek Gasiorowski, jugador format en l'Academia VCF. No obstant això, no arribaria el gol i acabaria el partit amb l'empat en el marcador.

Després d'aquest resultat, el Valencia CF se situa en el nové lloc de la classificació amb 11 punts i buscarà la quarta victòria de LaLiga EA Sports en la pròxima jornada del 23 d'octubre en la qual tornarà al Camp de Mestalla per a enfrontar-se al Cádiz CF a partir de les 21.00 hores.

FITXA TÈCNICA

1. RCD MALLORCA: Rajkovic, G. González, Nastasic, Valjent, Lato (Jaume Costa, 70’), Samu (O. Mascarell, 74’), Antonio Sánchez (N’Diaye, 70’), S. Darder (Morlanes, 74’), D. Rodríguez, Abdón (Larin, 61’) y Muriqi

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R. (Yarek, 90'), G. Paulista, Mosquera, Cenk (Foulquier, 72’), Javi Guerra, Pepelu, Amallah, Diego López (H. Guillamón, 72’), Hugo Duro y Yaremchuk (Fran Pérez, 57’)

GOLS: 1-0 D. Rodríguez, 5’; 1-1 Diego López, 45’

ÀRBITRE: Francisco Hernández Maeso (C. Extremeño). Amonestó a G. González, Samu y Fran Pérez

VAR: Valentín Pizarro Gómez (C. Madrileño).

Partit de la Jornada 9 de LaLiga EA Sports disputat en l’Estadi Mallorca Son Moix (Palma de Mallorca).