Valencia CF07 octubre 2022

CRÒNICA | Victòria del Valencia CF davant el CA Osasuna (1-2)

Els gols de Kluivert i Diakhaby fan possible el primer triomf lluny de Mestalla

El Valencia CF ha aconseguit la seua primera victòria com a visitant de la present temporada en imposar-se per la mínima (1-2) al CA Osasuna. Després de les bones sensacions que van deixar en el RCDE Stadium, els nostres han sigut capaços d'aconseguir el triomf gràcies a un gol de Justin Kluivert en la primera meitat després d'una bona assistència de Cavani i a altre de Diakhaby en el tram inicial de la segona meitat. El conjunt local va vendre cara la derrota, però els de Gattuso van realitzar un partit molt complet en tots els aspectes per a sumar tres punts importants.

Des dels primers minuts, el Valencia CF va tractar d'imposar el seu estil malgrat jugar lluny de Mestalla i va ser capaç de prendre el control del joc per moments. Després d'una primera arribada local amb un atac ràpid, Samuel Lino va protagonitzar la primera oportunitat per als nostres amb una rematada que va obligar a intervindre a Sergio Herrera. Tenia el partit controlat el conjunt valencianista, però no acabava de trobar espais en la defensa rival. En el minut 24, Mamardashvili va aparéixer per a detindre una rematada de Kike García. Però, la resposta del Valencia CF a aquesta acció va ser molt contundent.

En el minut 27, Cavani va comandar un atac ràpid dels nostres, va veure el desmarc de Kluivert i el va assistir perquè l'atacant neerlandés estrenara el seu compte golejador amb el Valencia CF gràcies a una definició magistral. Després del tant, els nostres van continuar controlant l’encontre i van buscar ampliar la renda sense èxit abans del descans.

Després del pas per vestuaris, el conjunt valencianista va seguir molt concentrat i buscant un segon gol que li donara tranquil·litat. En el 52, Cavani no va poder marcar per molt poc, però sí que ho va aconseguir Diakhaby un minut després aprofitant una jugada embrollada en l'àrea de l'Osasuna. Poc després, els locals van tindre una clara oportunitat per a retallar distàncies després d'un penal comés per Hugo Guillamón, però Chimy Ávila va fallar la pena màxima. Tampoc va poder marcar des dels onze metres el Valencia després d'un penal provocat per Lino en el minut 68, que va costar l'expulsió a Unai García. Cavani, que buscava el seu primer gol com a valencianista, va assumir la responsabilitat, però el seu xut es va topar amb el travesser.

En el tram final i amb superioritat numèrica, el Valencia CF va gaudir de diverses oportunitats per a ampliar el seu avantatge alhora va tractar de mantindre's fort en defensa per a evitar que els locals es clavaren novament en el partit. Els de Gattuso no van tornar a veure porta, fet que sí que va aconseguir Osasuna en el temps afegit, encara que no va ser suficient per a evitar el primer triomf valencianista fora de casa esta temporada.

Amb tres punts més en el seu caseller, el Valencia CF tornarà a Mestalla dissabte que ve per a enfrontar-se al Elche CF (16:15h) en una nova jornada de LaLiga.

Fitxa tècnica

1. CA OSASUNA: S. Herrera, Nacho Vidal (Rubén Peña, 46’), Juan Cruz, Unai García, Torró, Moncayola, Abde (Darko, 71’), Moi Gómez (Chimy Ávila, 53), Kike G., Aimar (Rubén García, 63’) i Aridane (Manu Sánchez, 46’).

2. VALENCIA CF: Mamardashvili, Thierry R., Hugo G. (Yunus, 60’), Cavani (Hugo Duro, 74’), Ilaix Moriba (Lato, 74’), Kluivert (Foulquier, 74’), Diakhaby (Paulista, 85’), Gayà, S. Lino, A. Almeida i Cömert.

GOLS: 0-1 Kluivert, 27’; 0-2 Diakhaby, 53’; 1-2 Darko, 94’;

ÀRBITRE: Ortiz Arias (C. Madrileny). Amonestà a Gattuso, Hugo G., Ilaix, Torró, Yunus, Cömert, Darko i Sergio Herrera. Expulsà a Unai García, Diakhaby i Rubén Peña.

VAR: Jaime Latre (C. Aragonés).

Partit de la Jornada 8 de LaLiga disputat en El Sadar.