08 septiembre 2018

?? Rodrigo ? li dóna la victòria a la Roja front a Anglaterra (1-2)

Gayà esperarà la seua oportunitat el pròxim dimarts front a Croàcia

A Rodrigo no hi ha qui elfrene, és igual si actua escorat a la banda dreta o pel carril central, els seus recursos futbolístics i la intel·ligència en la lectura de joc és tal que sempre sobreix. En Wembley va resultar clau perquè la Roja vencera a Anglaterra (1-2) en el debut en la UEFA Nations *League, amb una assistència i marcant el gol de la victòria.

En l'estrena de Luis Enrique amb la Selecció va apostar per Rodrigo en la formació titular, inicialment en una línia de tres en atac que va compartir amb Iago Aspas -com a referència en el primer temps- i Isco per l'esquerra. El ‘9’ valencianista no anava a desaprofitar l'oportunitat d'ajudar a la Roja en un escenari com Wembley, i dos minuts després de vore  com Anglaterra s'avançava, li “va deixar” la banda a Carvajal perquè s'incorporara a l'atac traçant una silenciosa diagonal, rebent a continuació dins de l'àrea per a donar la passada de la mort enrere que va rematar Saúl per a elevar l'1-1 en el marcador.

No va parar de realitzar desmarcatges, oferir-se com a suport, va buscar el gol amb una rematada des de la frontal de l'àrea… arguments i esforç que van ser recompensats en el minut 31 de partit. El seu amic Thiago anava a executar una falta, a Rodrigo li va bastar una mirada per a indicar-li que anava a anar al primer pal. Han sigut tants dies disfrutant tots dos amb la pilota en la infància, que el que feien en el pati de casa ho van tornar a realitzar en Wembley. Ningú va ser capaç d'intuir el que anava a ocórrer, i Rodrigo va aprofitar la llepolia  del seu amic Thiago per a anotar amb l'esquerra l'1-2. Inapel·lable.

Després del descans, Luis Enrique va fer una variació tàctica, col·locant a Rodrigo de “9”. No va marcar, però li va faltar molt poc per a plantar-se solament davant Pickford després del seu enèsim desmarcatge a l'esquena de la defensa que va llegir ben Saúl, però Stones va voler evitar el mà a mà derrocant-li a la vora de l'àrea. Ja en el temps de descompte, va tallar una passada enrere del rival i en vore Pickford avançat va intentar sorprendre'l, però el seu tret es va marxar desviat.

Sens dubte, Luis Enrique sabia que Rodrigo era una aposta segura. L'altre valencianista amb la Roja, José Luis Gayà, esperarà la seua oportunitat dimarts que ve a Elx enfront de Croàcia, també oficial de la UEFA Nations League.