Valencia CF28 septiembre 2019

Un gran Valencia CF assalta el nou San Mamés amb un gol de manual (0-1)

El conjunt dirigit per Celades va fer una magnífica primera meitat i va aconseguir conservar el botí en un segon temps jugat amb personalitat

A este Valencia CF dóna gust vore-ho. Quina primera part! De principi a fi va eixir a la recerca de la victòria, convençut de les seues possibilitats, manant amb la pilota, creant ocasions i sense donar concessions. I marcant un gol que perfectament es pot posar com a exemple del que és un contraatac de manual, culminat per Cheryshev per a elevar el 0-1 en el marcador. Però també va saber jugar amb personalitat i patir en el segon temps, sense renunciar a l'atac, per a conquistar el nou San Mamés en una gran victòria que acaba amb la imbatibilidad de l'Athletic.

Davant l'Athletic Club, Celades va tornar a fer canvis en l'alineació i va apostar per plantejar un 1-4-4-2. I va eixir tot de dolç. Fins que Cheryshev va aprofitar el regal de Ferran Torres, després d'una eixida de vertigen en la qual també van participar Parejo, Coquelin i Maxi Gómez, el Valencia CF no va parar d'assetjar la porteria defensada per Unai Simón, amb un gran Maxi Gómez i Rodrigo. Ningú els podia frenar! I fins disfrutaba Cillessen sota els pals, que no va rebre un tret fins al minut 35, ben repel·lit a córner en el pal curt.

S'havia fet un gran primer pas, però encara calia lluitar per a portar-se el botí. No anava a ser fàcil. Però l'equip tenia “ganes de guanyar”, parafrasejant a Celades, com va tornar a vore's als cinc minuts de la represa. Rodrigo la va demanar, va traure màgia de les seues botes per a entregar-li a Maxi Gómez que, després d'un excepcional desmarcatge, es va plantar només davant el porter de l'Athletic que va evitar el gol amb una gran parada. Com la que després li va tocar fer a Cillessen després d'un colpege de Williams, que tampoc va aprofitar el rebuig i va enviar la pilota al pal. Quin esglai!

Tocava patir. L'Athletic no perdia a casa en Lliga des de quasi un any, però este equip també sap patir. Sense tancar-se arrere, s'aguantaven els colps del conjunt local, que no va parar d'intentar-lo en les botes de Williams, però això no significava que el Valencia CF renunciara a marcar el segon gol, que va tindre Cheryshev en les seues botes després d'una gran passada de Manu Vallejo en el dia de la seua estrena. Llàstima! Però el triomf no s'anava a escapar, podent ampliar el marcador en el temps de descompte. Gran victòria! Gran partit! I ara a pensar en la Champions League